Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο Αθηνών

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο Αθηνών. Παρακάτω θα διαβάσετε τις εντυπώσεις των δασκάλων και των παιδιών και θα δείτε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή τους.


"Η επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο ήταν μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για εμάς τους εκπαιδευτικούς όσο και για τα παιδιά, απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο δραστηριότητας της ομάδας τους, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να εκφράσουν τις απορίες τους. Μέσα από τα εκθέματα του μουσείου τους δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τα αντικείμενα ενασχόλησής τους. Έτσι κατά την επιστροφή μας αισθήματα ικανοποίησης και πληρότητας αντανακλούσαν στα πρόσωπά τους..."

Οι δασκάλες των Α'1 και Α'2

"Η θεματολογία της επίσκεψής μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ήταν θετικό ότι συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές στη διαδικασία της ξενάγησης. Οι υπεύθυνοι στο πλαίσιο της καλύτερης αξιοποίησης της επίσκεψής μας, μας εφοδίασαν με ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό".

Οι δασκάλες των Β'1 και Β'2

"Με την τάξη μας επισκεφτήκαμε το Παιδικό Μουσείο στην περιοχή Πλάκα, της Αθήνας. ήταν μια επίσκεψη διαφορετική από τις άλλες. Πριν την είσοδό μας στο μουσείο, οι ξεναγοί μας χώρισαν σε δυο μεγάλες ομάδες. Η κάθε ομάδα επισκέφτηκε δυο χώρους. Στον πρώτο μάθαμε πως να εκτελούμε μια συνταγή μαγειρικής και φτιάξαμε κουλουράκια. Έπειτα ανεβήκαμε σε ένα δωμάτιο που ήταν γεμάτο από αντικείμενα του 20ου αιώνα. Η ξεναγός μας ζήτησε να ψάξουμε φωτογραφίες που ήταν ανάμεσα στα πράγματα, να διαβάσουμε τι έγραφαν από πίσω και να ανακαλύψουμε την ιστορία του δωματίου. Ήταν κάτι σαν περιπέτεια και ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Στο τέλος οι υπεύθυνοι μας ευχαρίστησαν, μας έδωσαν να φάμε τα κουλουράκια μας και αναχωρήσαμε".

Οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων