Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΟΓΔΟΝΤΑ ΜΕΡΕΣ"

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017,οι Α' και Β' τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μουσικής,τη θεατρική παράσταση "Ο Γύρος του Κόσμου σε Ογδόντα Μέρες".
Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν παραμένει αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδιών ενάμιση σχεδόν αιώνα μετά την έκδοσή του (1873), με αμέτρητες επανεκδόσεις σε δεκάδες γλώσσες, κινηματογραφικές και θεατρικές μεταφορές. Με αφορμή ένα στοίχημα, ο Φιλέας Φογκ θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για τον γύρο του κόσμου με τρένο, πλοίο, ποδήλατο, έλκηθρο… ακόμα και με ελέφαντα! Μαζί με τον πιστό αλλά αγαθό υπηρέτη του Πασπαρτού και τον  επίμονο αστυνόμο Φιξ ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη, γνωρίζουν αλλιώτικους ανθρώπους, αντιμετωπίζουν απρόοπτες καταστάσεις και καταφέρνουν να σώσουν την πριγκίπισσα Αούντα, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή!

 Η ιστορία προβάλλει την εφευρετικότητα και την κινητοποίηση των εσωτερικών μας δυνάμεων στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, την αφοσίωση στην επίτευξη στόχων, τονίζει το αίσθημα της τιμής και του δικαίου, μας ξεναγεί στα ήθη και στις παραδόσεις διαφορετικών πολιτισμών, μας εξοικειώνει με την έννοια του χρόνου, προσφέρει άφθονη δράση, χιούμορ και περιπέτεια.